Controverse legate de Crin Antonescu


video: Cine este Crin Antonescu?

Crin Laurențiu Antonescu este un om politic român, președinte al Partidului Național Liberal din 2009 până în 2014, președinte al Senatului României între 2012-2014. A fost candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2009, unde s-a clasat pe locul al treileaÎn 2012, ca urmare a suspendării președintelui Traian Băsescu, Antonescu a preluat funcția acestuia, ca președinte interimar. El a rămas în funcție până la invalidarea de către instituțiile în drept referendumului pentru demiterea președintelui în exercițiu, decizie publicată în Monitorul Oficial pe 27 august 2012. S-a retrs din viața politică după 2014, când a realizat că fusese folosit de PSD atunci când a creat alianța USL. În schimbul susținerii lui Ponta ca premier, Crin Antonescu urma să fie candidatul comun al celor două partide la președinția României. Totuși, deși Ponta a ajuns astfel prim-ministru, tot el a candidat și la președinție.
Crin Antonescu este căsătorit cu Adina Vălean, comisar european.

Controverse



1. Adeptii lui Grig Bivolaru sprijiniti de Crin Antonescu


Catre sfarsitul anului 1998, tandemul liberal din fruntea Ministerului si Sportului, adica ministrul Crin Antonescu si secretarul de stat Ioan Dobrescu (in prezent secretar general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman) au inchiriat la o suma modica un spatiu detinut de minister la Stadionul Tineretului din Bucuresti pentru adeptii lui Gregorian Bivolaru. Practic, in doua camere situate sub tribuna stadionului, adeptii Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) participau contracost, de doua ori pe sapatamana, la cursuri de initiere predate incepatorilor de cativa “locotenenti” ai lui Grig Bivolaru. Cu toate ca la vremea respectiva, atat secretarul de stat - Ioan Dobrescu dar mai ales, ministrul Crin Antonescu au fost informatii de catre diverse servicii speciale ca nu este legal, dar mai ales moral, ca adeptii lui Grig Bivolaru sa-si desfasoare cursurile de initiere intr-un spatiu public destinat activitatii sportive si de tineret, cei doi s-au facut ca ploua iar adeptii MISA si-au vazut de treaba pana la finele anului 2.000. Mai mult, incepand din 1998, ministrul Tineretului si Sportului de la acea vreme, Crin Antonescu a pus la dispozitie Sala Polivalenta din Bucuresti pentru adeptii MISA, care pe 12 martie il sarbatoreau cu mare fast pe Grig Bivolaru. Degeaba serviciile speciale l-au atentionat ca o asemenea manifestarea nu se poate desfasura  intr-un asemenea spatiu destinat sportului si tineretului, Crin Antonescu a ignorat total avertizarile si pus in fiecare an, cea mai mare sala polivalenta din Romania, la dispozitia membrilor MISA cat timp a fost ministru.

Articolul intreg la http://www.agentia.org/anchete/Adeptii-lui-Grig-Bivolaru-sprijiniti-de-Crin-Antonescu-72.html

2. Crin Antonescu a pus şi el umărul la afacerile lui Popoviciu

In 1999, pe când era ministrul Tineretului şi Sportului, Crin Antonescu a pus şi el o cărămidă la imperiul imobiliar al lui Puiu Popoviciu. Cele 10 hectare de teren ale Ştran­dului Tineretului, situate lângă Parcul Herăstrău, au ajuns la o firmă controlată de către omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi de asociatul său, Radu Dimofte, datorită a două hotărâri de guvern promovate în 1999 de Crin Antonescu , ministrul Tineretului şi Sportului de atunci. Prima hotărâre a fost promovată de Guvern pe 13 mai 1999 şi prevedea trecerea din domeniul public al statului în cel privat al statului a suprafeţei de 99.960 de metri pătraţi de teren, cu tot cu anexe şi construcţii.

Pe 14 decembrie 1999 s-a aprobat transmiterea, cu titlu gratuit, din proprietatea privată a statului în proprietatea Complexului Naţional “Lia Manoliu” a celor 10 hectare de teren şi a construcţiilor aferente.

După ce a devenit proprietara celor 10 hectare de teren, conducerea Complexului Naţional “Lia Manoliu” a decis să închirieze în jur de şapte hectare de teren firmei SC Tineretului SA, controlată de către Gabriel Popoviciu. “Această firmă a încercat să ridice, în urmă cu trei ani, un cartier rezidenţial pe terenul Ştrandului Tineretului, dar Primăria Sectorului 1 s-a opus.

Articolul intreg la: http://www.cotidianul.ro/crin_antonescu_a_pus_si_el_umarul_la_afacerile_lui_popoviciu-78161.html

Comentarii