Controverse legate de Klaus Johannis




Petitie – Anchetati abuzurile primarului Sibiului – Klaus Johannis


To: Institutia Prefectului Sibiu; Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu

Prin prezenta cerem organelor statului abilitate sa ancheteze Primarul Municipiului Sibiu Klaus Werner Johannis pentru incalcari ale legislatiei romane si internationale si pentru abuz in serviciu.

Stim ca oamenii vad doar suprafata Sibiului, un oras frumos, cultural, DAR sibienii sunt tot mai nemultumiti de problemele profunde ale orasului pe care primarul are datoria alaturi de Consiliul Local sa le rezolve. Din contra Klaus Iohannis face tot ce ii sta in putinta pentru a fructifica la maxim puterea ce a capatat-o in 2004 de la sibieni prin majoritatea absoluta in Consiliul Local Sibiu.

Va prezentam cateva argumente pentru motivul acestei petitii online:

Primarul Klaus Iohannis alaturi de membrii FDGR majoritari in Consiliul Local Sibiu au abuzat de functiile lor si au facut urmatoarele:

1. Au favorizat retrocedarea prin neimplicare sau chiar ajutare a imobilelor din Sibiu catre Consistoriul Evanghelic Districtual Sibiu (a carui membru de frunte este Klaus Iohannis si alti membrii FDGR)

2. A decis in mod secret, in cadrul FDGR, si a aplicat prin Comisia Sociala condusa de Marianne Fritzmann, politica orasului inchis - tipica nemtilor din aceasta zona in Evul Mediu. Astfel persoanele care vin in oras din alte zone sunt sfatuite sa plece de unde au venit daca au culoarea pielii ami inchisa. De asemenea persoanele evacuate din cladirile retrocedate in loc sa primeasca locuinte conform legii sunt trimisi la plimbare de aceeasi comisie. In acelasi timp comisia gaseste spatii pentru fii de procurori si alte "VIP-uri" care au unde sta dar carora le sunt repartizate locuinte in Cartierul Resita si alte imobile noi.

3. Spoirea centrului Sibiului pentru ochii turistilor cand interiorul caselor din zona se darama in fiecare zi. Favorizarea prin acolitii FDGR a constructiilor ilegale in Centrul Istoric (vezi pensiunea Euroil in Piata Mare la Amber Cafe - casa patrimoniu refacuta pe bani publici si care acum a fost distrusa in interior prin introducerea de zidiri si subzidiri, supraetajari din beton !!!)

4. Distrugerea sistemului rutier sibian prin introducerea de masuri abuzive si ne gandite inainte de sensuri unice. In aceasta categorie de abuzuri este inclusa si transformarea Centrului Istoric in promenada rutiera doar pentru acolitii Primarului. Un primar european nu ar veni cu masina de servici in Piata Mare, traversand-o in viteza in fiecare zi, ci ar respecta legea ca toti ceilalti.

5. Acordarea fara licitatie a contractelor de curatenie firmei favorite a primarului (Schuster) pentru curatenia orasului. De asemenea achizitionarea la suprapret de mobilier urban gen cosuri de gunoi. Aici trebuie sa mai amintim ca Fundatia Samuel von Brukenthal unde Johannis este membru in Consiliul Director s-a ocupat de promovarea imaginii firmei Schuster si a firmei partenere a acesteia.

6. Transformarea Primariei Sibiu intr-un spatiu pur german in care limba romana e pe cale de disparitie.

7. Discriminarea presei in accesul la informatii si surse din cadrul primariei. Astfel cei ce critica nu mai sunt bineveniti, mai mult sunt refuzati.

8. Favorizarea in castigarea contractelor locale a investitorilor germani si austrieci.

9. Mafia condusa de Kalus Johannis aflata in spatele programului Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007 care a delapidat fonduri masiv si le-a acordat preferential. In acest joc al puterii si banilor pana si Marius Constantin, mana dreapta in Primarie a Primarului, a fost sacrificat de acesta din urma. Totul pentru bani si putere.

10. Puteti adauga dumneavoastra la comentarii ce alte abuzuri stii ca a mai facut Primarul Sibiului Klaus Johannis

Stim ca multi aprecaza schimbarile pozitive din Sibiu. Recunoastem sunt de bun augur, dar trebuie sa nu inchidem ochii si sa vedem ce se ascunde in spatele fatadelor vopsite.

De aceea cerem organelor abilitate sa investigheze cu atentie profunda aceste aspecte si altele de care se face vinovat primarul municipiului Sibiu!

Sursa: www.petitiononline.com

Comentarii