Puiu Popoviciu - afaceri

De numele lui Puiu Popoviciu, discretul milionar care a reuşit să scape de Top 300, se leagă numele mai multor branduri comuniste, Comaliment, Meteor, Universal sau Practic. Popoviciu controlează acum alături de partenerii săi, Radu Timofte şi Nicolae Badea, potrivit estimărilor din piaţa imobiliară, peste 50.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, inclusiv magazinul Big Berceni din sudul Capitalei.

Însă cea mai importantă afacere a sa este proiectul Băneasa, care adună la un loc Mall-ul Băneasa Shopping City, Ikea, Mobexpert, Galeria comercială Feeria, dar şi un cartier rezidenţial şi clădiri de birouri. Popoviciu mai deţine şi franciza Pizza Hut şi KFC şi are o avere estimată la 650 de milioane de euro, potrivit Forbes România. El a vândut recent magazinul Ikea, a cărui franciză o deţinea, grupului Ikea pentru o sumă declarată secretă de ambele părţi. Surse din piaţă susţin că tranzacţia s-ar fi realizat pentru 30 de milioane de euro. Ulterior, Popoviciu a fost arestat pentru coruptie legat de modul in care a dobandit terenurile de la Baneasa Shopping Center.

Detalii despre scandal pot fi vazute pe blogul A saptea dimensiune. Informatiile-cheie sunt:

  • Puiu Popoviciu este ginerele liderului comunist Ion Dinca, acuzat de genocidul de la Timisoara, in timpul Revolutiei, si gratiat de Ion Iliescu

  • Firma lui Popoviciu, Baneasa Investments, a primit terenul pentru Baneasa Shopping Center de la Universitatea de Medicinia Veterinara si Stiinte Agricole din Bucuresti, prin trafic de influenta (cf rechizitoriului procurorilor)

  • Puiu Popoviciu avea relatii stranse cu mai multi politicieni, inlusiv fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Exista acuzatii ca acestia ar fi primit suport financiar de la Puiu Popoviciu.
VIDEO: Ce avere are Puiu Popoviciu și cum a făcut-o omul de afaceri fugit din țară pentru a evita condamnarea?






Comentarii