Iulian Iancu (PSD), intr-un armaghedon facut de Realitatea TV

ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 BACĂU, colegiul uninominal nr.8
pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator



Iulian Iancu nu a ajuns ministrul Economiei în guvernul Ponta deşi toate cărţile erau făcute pentru ca deputatul de Bacău să preia acest portofoliu.Lupta lui Iancu pentru a prelua manatul de ministru a fost aprigă, el fiind vârful de lance al PSD în opoziţia faţă de măsurile economice din domeniul energiei pe care guvernele Boc şi Ungureanu le-a luat.

Iancu a devenit în scurt timp o vedetă televizată, omul care explică la tablă cum va creşte preţul energiei.

Ne întrebăm oare de unde această pasiune a deputatului pentru energie şi gaza naturale? Răspunsul este banal: familia sa face afaceri profitabil de ani de zile în sectorul energetic, de la livrarea de echipamente pentru instalaţii, până la distribuţia de gaze.

Totul a început în timpul guvernului Năstase, deputatul Iancu fiind atunci director al companiei de stat Distrigaz Nord Mediaş, apoi preşedinte al autorităţii de reglemenatare în domeniul gazelor naturale, pentru ca în final să fie propulsat direct secretar de stat, responsabil cu domeniul energetic.

Pentru afaceri deputatul Iancu a testat încrederea soţiei şi socrei, care au fost asociate în afaceri profitabile în domeniul energetic. Soacra deputatului a fost acţiunar în cadrul firmei Schuck Pipeline Romania Mediaş care a executat, vreme de cel puţin trei ani, lucrări de zeci de miliarde pentru companiile de stat din domeniul gazului metan- Transgaz şi Distrigaz.

Soţiei sale, deputatul i-a oferit o misiune mai complicată, aceea de a se asocia cu un fost coleg de facultate în diverse firme, apoi, colegul de facultate a semnat contracte bănoase cu Distrigaz, în anul 2004 firmele în care familia Iancu avea interese erau distribuitorii de gaze naturale în oraşele Salonta şi Oradea.

În final, după zece ani de muncă în folosul cetăţenilor, Iancu se poate lăuda cu o avere impresionantă, ceea ce-l nemulţumeşte însă este că nu a reuşit să-şi promoveze consiliera în funcţia de preşedinte a autorităţii de reglementare în domeniul energiei, aşa că aceasta a rămas să se ocupe la Camera Deputaţilor de proiectul alimentării cu energie din panouri solare a Palatului Parlamentului, frumos ce-i drept dar total neproductiv.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dosar-de-candidat-teodor-atanasiu-iulian-iancu-si-eugen-badalan_1022193.html#ixzz28H5RVPuC


Comentarii