Ovidiu Silaghi (PNL), intr-un armaghedon facut de Realitatea TV





Dosar de candidat


Ovidiu Silaghi este ministrul în funcţie al Transporturilor şi fost ministru al IMM-urilor. El va candida pentru un colegiu de deputat în judeţul natal Satu Mare.

Provine din mediul de afaceri şi are strânse legături în zona Camerei de Comerţ şi Industrie a României, el este catalogat a fii omul de încredere al lui Mihai Vlasov, o eminenţă cenuşie a PNL, Vlasov este socrul ex-ministrului liberal de Interne Cristian David.

În anii 2007- 2008 Silaghi a fost cercetat pentru trafic de influenţă în cazul lichidării fabricii de mobilă Samobil din Satu Mare, Silaghi ar fi intervenit pe lângă directorul Finanţelor Publice, Nicolae Manea, intimidându-l cu ameninţări, să accepte ca lichidator judiciar al societăţii Samobil firma Euroconsulting, în final a scăpat de acuzaţii.

În timpul mandatului de ministru al IMM-urilor a iniţiat o controversată ordonanaţă de urgenţă prin care se dorea trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camera de Comerţ şi Industrie, condusă de Vlasov; recent, până să ajungă ministrul Transporturilor Silaghi a fost director tocmai la Camera de Comerţ.

Recent presa a relatat despre probleme pe care ministrul le-ar avea cu declaraţia sa de avere, având în lucru un dosar la ANI din cauza tranzacţiilor imobiliare ale soţiei şi a repetatelor sume mari de bani în euro pe care Silaghi le-a împrumutat unor cunoştiinţe.


 

Comentarii