Sulfina Barbu, intr-un Armaghedon Realitatea TV


Dosar de candidat


Afaceri pe bani publici, de ordinul milioanelor de euro, protagonista este nimeni alta decât Sulfina Barbu, ex- ministru al Mediului şi al Muncii. Sulfina Barbu a fost aleasă deputat într-un colegiu din Bucureşti şi va candida cel mai probabil într-un colegiul din sectorul 3 deşi democrat liberalii înregistrează scoruri foarte slabe în Capitală.

Afacerile grupului de interese controlate de Sulfina Barbu au legătură exact cu afacerile din domeniul mediului şi salubrităţii, domenii pe care ea l-a păstorit în calitate de ministru.

Nu întâmplător în anul 2005 o apropiată a Sulfinei Barbu a înfiinţat compania KVB Economic, ce oferă consultanţă în realizarea studiilor de mediu, pentru companii private şi instituţii publice.

După înfiinţare, KVB Economic a închieat zeci de contracte cu administraţii locale şi companii puternice, în 2007, KVB este preluată de Răzvan Zamfir Stan, consilier local din partea PDL la sectorul 3, un executant al lui Silvian Ionescu, un influent lider al PDL şi fost şef al Gărzii de Mediu în diversele gurverne din care PDL a făcut parte.

Apoi, după anul 2007, Sulfina Barbu şi Silvian Ionescu au preluat de facto compania KVB Economic de la foştii subalterni, din acţionariatul companiei făcând parte şi alţi subalterni ai celor doi, oameni cu funcţii ministeriale cu greutate: Mădălin Mihailovici (director general la "Apele Române") şi Ioan Ghergheş (preşedintele Agenţiei Naţionale de Mediu).

Complicităţile Sulfinei Barbu nu se opresc aici, sub mandatele sale de ministru al Mediului o grupare de oameni de afaceri de la Satu Mare a câştigat sute de milioane de euro din contracte cu Apele Române, aceştia sunt anchetaţi de procurorii DNA pentru mituirea unui alt ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dosar-de-candidat-marius-nicoara-sulfina-barbu-si-radu-mazare_1022179.html#ixzz28H9wj9S1

Comentarii