Dosarul ICA (Dan Voiculescu) - sinteza de presa

  Dosar finalizat in 2296 zile de la inceperea urmaririi penale

Dosarul "I.C.A." - Dan Voiculescu

SENTINTA DEFINITIVA: Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare

3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, sustin procurorii. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a dus la trimiterea in judecata a 13 persoane. Dupa trei termene la Tribunalul Bucuresti, procesul s-a mutat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a debutat cu sapte amanari. Timp de aproape 9 luni de zile (iunie 2012 - februarie 2013), Voiculescu a jucat "alba-neagra" cu functia sa de parlamentar dupa ce a demisionat din Senat, a fost reales si apoi a demisionat din nou. In acest timp, dosarul sau a fost plimbat de mai multe ori de la Inalta Curte la Tribunal si inapoi.
8 august 2014 SENTINTA FINALA: Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare

News - Eveniment · 06 Jan 2015, 07:06

Dosarul „ICA”. Decizie finală: Dan Voiculescu rămâne în spatele gratiilor

Ultimul glonţ tras de omul de afaceri împotriva condamnării s-a dovedit a fi orb. Chiar dacă a fost nevoie de complet de divergenţă, magistraţii Curţii de Apel au decis ca Dan Voiculescu să rămână în închisoare. În paralel, fostul ministru Sorin Pantiş a contestat şi el condamnarea, dar pare să fi mizat în cursă pe un cal mort. El cere CAB să explice cum a fost repartizat dosarul la completul Bogdan-Mihalcea, dar CSM a lămurit-o de mult.

.Ginerele lui Voiculescu il ataca dur, la Antena 3, pe Daniel Constantin, in legatura cu prejudiciul pentru care a fost condamnat "mogulul" media. Cum poate fi dat jos Daniel de la volanul partidului lui Dan Postul Antena 3, al familiei Voiculescu, a prezentat, luni seara, o serie de declaratii critice atribuite ginerelui mogulului media Dan Voiculescu la adresa presedintelui oficial al Partidului Conservator, Daniel Constantin, caruia i se reproseaza ca, in calitate de ministru al Agriculturii, a refuzat sa declare oficial ca ministerul nu ar fi fost prejudiciat in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in urma caruia a fost condamnat la 10 ani de inchisoare omul de afaceri, fondatorul PC. Atacul la adresa lui Constantin apare in contextul in care, marti, un complet de divergenta al Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa judece cererea lui Dan Voiculescu de anulare a condamnarii sale in dosarul ICA

Comentarii