Profil: Niculae Bădălău




Născut în 1960, absolvent de Agonomie, condamnat penal pentru furt în 1988, beneficiar al unei grațieri semnate de Ceaușescu. Membru PSD din 1991, subprefect de Giurgiu în 2001-2003, prefect de Giurgiu în 2003-2004, deputat de Giurgiu în 2004-2008, senator după 2008. Președinte executiv al PSD în 2017-2018. Vicepreședinte al Senatului României în 2017-2018.

Patron de restaurant.

Este cercetat într-un dosar DNA pentru trafic de influență, deschis în 2013 și încă nesoluționat.

„Procurorii au dispus începerea urmării penale faţă de BĂDĂLĂU NICOLAE, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA).
Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.
De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său.
În aceeaşi perioadă, învinuitul Bădălău Niculae a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei angajate de la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist. Astfel, deşi aceasta nu a desfășurat nicio activitate în cadrul societăţii comerciale implicate în circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajată şi a încasat sume de bani pentru o activitate neefectuată.” (Comunicat DNA)

Un alt dosar penal a fost deschis pe numele său pentru lovire. LINK

Fiul său a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, într-un dosar cu mașini furate care îl leagă de clanul Sadoveanu. LINK

Niculae Bădălău a fost urmărit penal în mai multe dosare care au fost închise cu NUP.

LINKuri:
Hotnews - Dosare Anticorupție - 1729 de zile de la inceperea urmaririi penale

Dosarul "Evaziunea fiscala de 50 de milioane de euro" - senatorul Nicolae Badalau

Comentarii