Istoria unui scandal marunt: Clanul Camatarilor, sponsor pentru PSD si Gigi Becali

 Camatarii se lauda ca au fost "sponsori" pentru PSD si Gigi Becali:


Insotiti de catre aparatorii lor si flancati grijuliu de mascati, capii clanului Camataru, fratii Ion si Vasile Balint, au incercat ieri sa sensibilizeze membrii Comisiei de abuzuri a Senatului prin prezentarea unei forme lacrimogene a abuzurilor la care au fost supusi in momentul arestarii si in timpul anchetei organelor de urmarire penala. Posesori a mai multor capete de acuzare, Camatarii au cautat sa devieze problema sustinand ca in spatele acuzatiilor lor s-ar afla atat Nicu Gheara, cat si seful serviciilor secrete ale MAI, Virgil Ardelean. Mai mult, Nutu Camataru a recunoscut ca a facut camatarie, printre beneficiarii sprijinului sau numarandu-se chiar PSD. De asemenea, el a declarat ca l-a ajutat cu bani, de mai multe ori, pe patronul Stelei, Gigi Becali, de care-l leaga o trainica prietenie cimentata de numeroase afaceri.

Implicarea PSD in scandal ar explica intr-o anumita masura gestul procurorului-sef al Parchetului General, Ilie Botos, acesta anuntand ieri ca i-ar fi cerut acum o saptamana sefului Senatului, Nicolae Vacaroiu, ca audierea sa nu aiba loc, pe motiv ca unul dintre membrii comisiei, senatorul Vasile Duta, este implicat in cazul celor doi frati. "I-am ajutat pe toti si pe PSD cand au avut nevoie de alegeri, de voturi, i-am ajutat", a afirmat Ion Balint, alias Nutu Camataru in cadrul audierii sale si a fratelui sau, Vasile, de catre membrii comisiei senatoriale de abuzuri.

Arestati si acuzati, printre altele, de atentat la siguranta nationala, dare de mita, camatarie, trafic de influenta, proxenetism, fratii Camataru si avocatii lor au marjat pe abuzurile si brutalitatile la care ar fi fost supusi in momentul arestarii si pe parcursul anchetei, sugerand ca in spatele intregii actiuni s-ar afla persoane deranjate de succesul dobandit de inculpati in afaceri ce privesc firma de securitate Glediction Guard, al carui proprietar este Nutu Camataru. Un alt nume vehiculat la audieri a fost cel al actualului sef al serviciilor secrete ale MAI, Virgil Ardelean, Nutu acuzandu-l ca-i vrea "capul", din "invidie". "Sunt in aceasta situatie din cauza invidiei lui Ardelean, pentru ca nu am vernit sa facem nici o afacere cu el", a spus Nutu, referindu-se la multele contacte pe care firma sa de securitate, Gladiator Guard, le-a obtinut de-a lungul timpului si care "probabil i-a deranjat pe ceilalti". Fratii Camataru nu au exclus insa nici niscaiva ordine venite de deasupra lui Ardelean. "Ardelean avea tunurile indreptate in alta parte, dar, dupa anumite ordine, le-a indreptat spre noi", a opinat Nutu, aratand ca in trecut i-a ajutat pe multi, inclusiv la PSD, prin "voturi" si alte mijloace. (Curentul, august 2010)



Comentarii