Cazul Madalina Manole




Mădălina Manole, pe numele ei real Anca Magdalena Mircea, anterior Magdalena - Anca Manole, (n. 14 iulie 1967, Vălenii de Munte, județul Prahova — d. 14 iulie 2010, Otopeni, județul Ilfov) a fost o solistă vocală, compozitoare și instrumentistă.
Sot: Mircea Petru
Copii: Petru (8 iunie 2009)
Inaltime: 1,72m
Greutate: 58kg
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: castaniu
Site oficial: www.madalinamanole.ro

Mădălina Manole îşi face debutul muzical la 15 ani în Cenaclul Tineretului prahovean. Alcătuieşte împreună cu Ştefania Ghiţă duetul Alfa şi Beta cu care participă la spectacolele Cenaclului Flacăra. Devine cea mai tânără membră participantă a Cenaclului Serbările Scânteii Tineretului. Cântă alături de Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Roşu şi Negru, ş.a Între anii 1982 şi 1985, Mădălina Manole urmează cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor şi este angajată la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar. Dan Ştefănică îi încredinţează piesa „Pentru noi nu poate fi alt cer” care figurează pe coloana sonoră a filmului „Nelu” în regia lui Dorin Doroftei. Cu această ocazie, interpreta joacă şi primul rol într-un film.

În anul 1988, Mădălina Manole participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental” compusă de Şerban Georgescu. Este începutul unei colaborări de succes între cei doi.

În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul „Fată dragă”. Din anul 1991 seria turneelor în Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Gerrmania, Franţa. După albumul „Fată dragă”, Mădălina Manole primeşte alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi (LP si MC). Revista „Billboard” a semnalat în acel moment performanţa artistei.

În anul 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care-i aduce o invitaţie la Bruxelles unde filmează în studiourile societăţii belgiene Radio Contact videoclipul pentru piesa „Să nu mă minţi”. Revista „7 Extra” o apreciază drept „Patricia Kaas a României”

În anul 1995, cântă la Bucureşti în deschiderea concertului Whigfield iar, un an mai târziu, în deschiderea concertului susţinut de formaţia Los del Rio.

În anul 1997, lansează albumul „Lină, lină Mădălină”, moment în care înregistrează două premiere notabile. Mădălina Manole devine primul nume al muzicii pop româneşti care intră în catalogul unui mare producător muzical internaţional – Polygram Group (prin Zone Records România). Cea de-a doua premieră marcată prin acest album este faptul că Mădălina Manole este prima artista de muzica pop care are curajul sa interpreteze folclor autentic, în manieră originală, cu o orchestră de muzică populară condusă de regretatul Dorel Manea. Pe album se regăsesc piese de la Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ileana Sărăroiu, Lucreţia Ciobanu, Mioara Velicu.


Mădălina a fost căsătorită cu compozitorul Șerban Georgescu, cu 15 ani mai în vârstă decât ea. După divorț, Mădălina Manole a declarat că „erau momente din zi în care îl adoram și alte momente în care l-aș fi împușcat”.

În 8 iunie 2009 cântareața Mădălina Manole a devenit mămică. Vedeta în vârstă de aproape 42 de ani a adus pe lume un băiețel.



Mădălina Manole a decedat în 14 iulie 2010, chiar în ziua în care a împlinit 43 de ani. Cântăreața a fost găsită decedată în locuința ei de pe strada Griviței din Otopeni. I.N.M.L a stabilit că Mădălina s-a sinucis înghițind un pesticid foarte toxic numit Carbofuran (cunoscut sub numele de Furadan) iar decesul a survenit în câteva minute. Totul s-a petrecut la numai câteva ore după ce artista a părăsit un studiou unde a efectuat o repetiție muzicală.

Fanii și publicul și-au putut lua un ultim rămas bun de la artistă perindând pe lângă sicriul cu corpul neînsuflețit al acesteia care a fost expus la Casa Radio din București și apoi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești.

"Fata cu părul de foc", Mădălina Manole, nu a fost înmormântată sub binecuvântarea slujbei obișnuite de înmormântare, având în vedere moartea prin sinucidere, însă a avut parte de o slujbǎ specială pentru astfel de situații, în fața bisericii Sfinții împărați Constantin și Elena din Ploiești și apoi a fost înhumată în cimintirul Bolovani din Ploiești.

După moartea ei, membri ai familiei și fanii au declanșat un lung scandal mediatic privind o eventuală crimă sau analizând cauzele sinuciderii.



Albume



  • 1991, Fată dragă, Electrecord

  • 1993, Ei, și ce?, Electrecord

  • 1994, Happy New Year Electrecord

  • 1995, The best of Mădălina Manole, Electrecord

  • 1996, Trăiesc pentru tine, Roton Music

  • 1997, Lină, lină Mădălină, Zone Records Polygram

  • 1998, Cântă cu mine, Zone Records Polygram

  • 2000, Dulce de tot, Nova Music Entertainment BMG

  • 2003, A fost (va fi) iubire

  • 2010, 0 9 Mădălina Manole, MediaPro Music


Linkuri recomandate:

  • starmania

  • Moartea ca spectacol
    Astept de câteva saptamâni sa se termine scandalul sinuciderii MadalineiManole pentru ca sa pot sa scriu linistit despre o isterie care a trecut. ...

  • wiki

  • Top 10 personalitati din Romania
    Mihail Kogalniceanu Maria Tanase Arsenie Boca Ionut Bazac Marin Preda Madalina Manole ... Madalina Manole canta atat de superb

  • Adrian Tarau, afacerile si dragostea
    Numele lui Adrian Tarau a aparut in scandalul mediatic care a urmat sinuciderii canteretei Madalina Manole. Artista avusese o relatie cu Adrian ...

  • Arhivafoto
    Sinuciderea cantaretei Madalina Manole a fost dramatica. Dincolo de faptul ca a fost o femeie tanara, frumoasa, talenta

Comentarii