Eugen Badalan (PDL), intr-un armaghedon Realitatea TV

Dosar de candidat


Eugen Bădălan s-a născut la data de 30 decembrie 1951, în satul Traian (județul Brăila). A absolvit cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi de Infanterie "Nicolae Bălcescu" din Sibiu (1973) și apoi Academia de Înalte Studii Militare, secția Arme Întrunite (1980).

Ulterior, și-a perfecționat pregătirea militară urmând cursul postacademic de comandanți de regiment (1985); cursul postacademic superior (1993); un curs de perfecționare în cunoașterea limbii engleze (1999); Colegiul Național de Apărare (2000); master în administrația publică (2003). În anul 1998, a obținut titlul științific de doctor în științe militare, cu teza "Armata de arme întrunite în perspectiva mileniului trei. Contribuții la dezvoltarea doctrinei de luptă a trupelor de uscat".(wiki)



Deputatul Eugen Bădălan are o relaţie politică tumultoasă cu PDL, a fost membru de vază al partidului, a avut o relaţie de apropiere cu preşedintele Traian Băsescu pentru ca în final să plece din partid.

Supriza este că generalul Bădălan, cum îi place să i se spună, a revenit în forţă în sânul partidului cu acordul preşedintelui Vasile Blaga în mijlocul dezbaterii interne despre moralitatea candidaţilor pentru alegerile generale.

Ne întrebăm curioşi ce va avea de spus Monica Macovei despre următoarele informaţii? Săritor cu prietenii generalul nu a venit cu mâna goală în partid, ci şi-a adus cu el şi dosarul penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care pe data de 18 iunie s-a finalizat cu o condamnare.

Aşadar, actualul deputat este condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare ce-i drept, o şansă lăsat de Justiţie pentru ca el să poată candida pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din judeţul Brăila.

DNA i-a trimis în judecată, în 2007, pe foştii şefi ai Statului Major, generalii (r) Eugen Bădălan şi Mihail Popescu alături de alţi patru inculpaţi pentru că au subevaluat preţurile la deşeurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope în contractul încheiat cu societatea Tofan.

Comunicatul DNA este sec şi are cifre pe măsură: prin depăşirea fără drept a prevederilor contractului, s-a creat o pagubă, conform expertizei efectuate în cauză, de 26 de miliarde de lei vechi, la aceasta se adaugă şi paguba produsă unităţii prin modul defectuos de negociere a preţurilor şi de derulare a contractului în limita valorică iniţială, respectiv 17 miliarde de lei vechi.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dosar-de-candidat-teodor-atanasiu-iulian-iancu-si-eugen-badalan_1022193.html#ixzz28H6pBbNN

Comentarii